/ beauty / permanente laserontharing

vanaf € 25
30-60 min.

Permanente laserontharing

Ontharen via de traditionele ontharingsmethodes zoals scheren, ontharingscrèmes, waxen,.. hebben jammer genoeg een tijdelijk effect en kunnen zelfs bij sommige mensen ingegroeide haartjes en irritaties veroorzaken.

Permanente laserontharing is een cosmetische ingreep die er toe dient om ongewenst lichaamshaar permanent te verwijderen.
Men maakt gebruik van een “Lightsheer Diode Laser”, beschouwd als de meest effectieve vorm van laserontharing op de markt.

Hoe werkt het?

De Light Sheer gebruikt een golflengte van 805nm welke bij 90% van alle huidtypes (I-VI) effectief blijkt.
De energie van de laserpuls wordt via het lichaamseigen pigment (melanine) tot in de kern van de haarwortels gebracht en daar omgezet in warmte.

Zo raken de haarwortels dermate beschadigd, waardoor er geen nieuwe haarcyclus meer kan ontstaan. De omliggende huid blijft bij dit proces onaangetast.

Enkel de haren in de anagene fase kunnen behandeld worden door middel van laserlicht, omdat enkel deze haarzakjes in deze fase pigment bevatten.
Hierdoor zijn meerdere behandelingen met intervallen van 6 à 12 weken, noodzakelijk.
Je mag een permanente vermindering van 80 tot 90% van de beharing verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied, de haargroei, huidtype, haarkleur. Gemiddeld dient men rekening te houden met 5 tot 8 behandelingen. De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen.
! Omdat de laserpuls het pigment in de haartjes nodig heeft om te kunnen werken, kunnen witte, grijze en blonde haren niet gelaserd worden.

Is permanente laserontharing veilig?

Het toestel van Lightsheer Laserontharing mag enkel gebruikt worden door daarvoor opgeleide professionals zoals dermatologen, schoonheidsspecialistes, …

Ze voldoen aan de hoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.
Er wordt steeds bij het eerste contact een uitgebreide intake gedaan. Er kan ook altijd een testsessie geboekt worden.

Is permanente ontharing pijnlijk?

De laser beschikt over een unieke ChillTipp technologie, een geïntegreerde contactkoeling tot 5° voor optimale bescherming van de huid en onderdrukking van pijnsensatie. De lasersessie wordt door de meeste mensen als licht prikkelend ervaren.
Gevoelige mensen hebben na de behandeling soms wat last van een tintelend of branderig gevoel, maar dit verdwijnt na enkele uren.

Hoe verloopt een behandeling?

Er wordt gestart met een intake, waarbij de volledige werking van permanente ontharing grondig wordt uitgelegd. We checken of zowel jouw haartype als jouw huidtype geschikt is voor laserontharing en er wordt een kleine test gedaan om te kijken hoe je op de behandeling reageert.
Vooraleer de behandeling start, wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend en, indien nodig, geschoren.
Je krijgt een specifieke laserbril om de ogen te beschermen tegen het intense laserlicht, vervolgens wordt er behandelgel aangebracht en dan kan de laserbehandeling van start gaan.
Een volledige behandeling zal, afhankelijk van de zone, 10 minuten tot een uurtje in beslag nemen.

Waar hou ik best rekening mee als ik met de behandeling start?

 • De te behandelen zone 3-6 weken voor het starten van de behandeling niet meer blootstellen aan de zon
 • Snelbruiners, bruinen zonder zon of bleekmiddelen dienen tot 2 weken voor de behandeling gestopt te worden.
 • 4 weken voor de eerste sessie niet meer waxen of epileren. Enkel scheren is toegestaan.
 • 3 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer scheren
 • De huid vrij houden van make-up, deo en oliën
 • Gebruik van medicatie melden
 • Tijdens de zwangerschap wordt er NIET gelaserd.

Wat gebeurt er na de behandeling?

 • Onmiddellijk na de behandeling kan de huid aanvoelen als zonnebrand, rood en licht gezwollen zijn. Deze symptomen verdwijnen weer na enkele uren tot 2 dagen.
 • Na de behandeling kunnen oedeem, blaren, korstjes, vermindering of toename van het pigment (hyper of hypopigmentatie) voorkomen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen, weken of maanden vanzelf.
 • Zolang een rode, geïrriteerde huid zichtbaar blijft dient een sunblock (min. SPF 30) gebruikt te worden. Bepaalde irritaties kunnen korstjes veroorzaken die 2 à 3 dagen zichtbaar blijven. Vermijd krabben en blootstelling aan de zon!
 • Draag geen nylonkousen tot 1 week na de behandeling of zolang de huid geïrriteerd aanvoelt.
 • Gedurende 3 weken na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen. Dus een strandvakantie in de zon onmiddellijk na de behandeling is afgeraden.
 • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, flamigel, bepamtenol,…) en zonnebrandcrème. Je mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
 • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
 • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes terug groeien. Dit zijn echter enkel de haartjes die het haarzakje afstoot. De teruggroei is vertraagd en verminderd tijdens de volgende maanden.
 • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen er haren vanzelf uitgroeien. Je mag eventueel scheren als je er sneller vanaf wil zijn.

Portfolio