/ beauty / led therapie by celluma

Op aanvraag
60 min.

Led therapie by Celluma

Wat is Celluma ?

Celluma is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en geniet alle Europese CE markeringen inzake pijnbestrijding en huidverzorging. Celluma lichtenergie versnelt het herstel en de aanvulling van aangetaste weefselcellen.

Hoe werkt het?

Fotobiomodulatie ofwel LED lichttherapie werd oorspronkelijk wetenschappelijk onderzocht en ontwikkeld door de NASA, om hiermee op het lichaam therapeutische voordelen te behalen.

Lichttherapie wekt een natuurlijk biochemisch proces op dat vergelijkbaar is met de fotosynthese bij planten waardoor niet optimaal werkende cellen worden opgewaardeerd in hun functioneren.

LED Therapie heeft een breed toepassingsveld op medisch vlak met onder meer behandelen van huidproblemen zoals acne, rosacea, pigmentatie etc. Daarnaast wordt lichttherapie ook ingezet voor het optimaliseren van wondgenezing en het behandelen van spier- en gewrichtspijnen.

Afhankelijk van het kleur licht (Rood of blauw) heeft LED therapie tal van voordelen:

 • Versnelt weefselherstel (= wondgenezing, bv na microneedling)
 • Doodt acnebacteriën
 • Vermindert ontstekingen
 • Egaliseert de huidskleur (behandelen van hyperpigmentatie)
 • Verbetert de textuur en helderheid van de huid

Blauw licht

Wordt ingezet bij acne en zal door het creëren van zuurstof op de juiste diepte de Proprioni bacterie (die een belangrijke rol speelt bij ontstaan van acne) vernietigen. Hierdoor zullen roodheden en ontstekingen verminderen en zelfs voorkomen.

Rood licht

Zal de aanmaak van collageen stimuleren waardoor de huid strakker wordt. De huidstructuur zal verbeteren en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Ideaal voor het behandelen van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

Meer info over de therapie

Waarom Celluma

 • Veilig, klinisch bewezen, FDA-goedgekeurd en medisch CE- gemarkeerd.
 • Niet-toxisch, niet invasief en een betaalbaar alternatief voor medicijnen en agressieve middelen.
 • Voldoet nauw aan het behandelgebied voor optimale effectiviteit in tegenstelling tot andere LED-apparaten.
 • Embedded NASA onderzochte technologie.

Contra-indicaties Celluma

LED-therapie is klinisch bewezen veilig te zijn en heeft door de FDA “geen significante risicostatus” gekregen. Er zijn weinig contra-indicaties voor het gebruik van LED-therapie en de meeste klanten kunnen veilig genieten van de voordelen. Voor bepaalde contra-indicaties kan je met een schriftelijke toestemming van jouw arts een behandeling laten uitvoeren.

LED-therapie is niet aangewezen indien:

 • je een epileptische aandoening hebt
 • je “fotosensitief” bent, tenzij je toestemming hebt van de specialist. Sommige aandoeningen en medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Fotosensitiviteit kan een bijwerking zijn van bepaalde kankerbehandelingen, zoals chemotherapie of radiotherapie.
 • je lichtgevoelige medicijnen gebruikt
 • je kanker hebt of behandeld wordt tegen deze ziekte.
 • je steroïde medicijnen gebruikt zoals Hydrocortisonen.
 • Bij bepaalde auto-immuun ziekten zoals Lupus Erythematose of Albinisme.
 • Bij zwangerschap mag de therapie niet gebruikt worden op de buik of wanneer borstvoeding wordt gegeven mag dit niet op de borsten gebruikt worden.

Wat zijn de mogelijkheden?

CELLUMA LED Therapie kan bij heel wat huidproblemen ingezet worden en kan jouw huidverbeteringsplan naar een hoger niveau brengen. En het is daarnaast nog eens een zalige gewaarwording!

Heb je last van acné, rosacea, acnelittekens, pigmentvlekken, rimpeltjes of fijne lijntjes? Dan is LED-therapie absoluut voor jou geschikt.

Behandelingsmogelijkheden

Boek jouw LED-Therapie als supplement bij een Arkana gelaatsverzorging of Glo2Facial.
Deze kan als vervanging van het masker of als extra tijd bij jouw verzorging.

Of

Boek het als een aparte behandeling (eenmalig of in kuur).
Jouw huid wordt gereinigd en krijgt een peeling en nadien kan je genieten van 20 minuten LED-therapie.

Portfolio